Miska-taloon hakeminen

Miska-taloon haetaan tekemällä sähköinen hakemus Turun kaupungin sivuilla. Hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitoa. Jos hoidon tarve aiheutuu huoltajan äkillisestä työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta, paikkaa on haettava mahdollisimman pian.

Hakemusta täytettäessä tulee valita palveluseteli kohdassa ”valitse alue” ja sen jälkeen Miska-talo. Hoitopaikan saatuaan vanhemmille myönnetään palveluseteli. Päivähoitopaikka varataan maksamalla 100 € varausmaksu, joka hyvitetään ensimmäisessä päivähoitomaksussa. Vanhemmat ilmoittavat tulotietonsa sähköisesti Turun sivuilla. Tulotietojen perusteella määräytyy lapsen päivähoitomaksu.

Vanhemmilta peritään päivähoidosta 1.8.2016 alkaen 20-310 € kuukaudessa. Kuukausimaksu määräytyy perhen koon ja bruttotulojen mukaan.

Maksu peritään kahdeltatoista kuukaudelta vuodessa, mutta jos lapsi on ollut päivähoidossa koko toimintakauden (elo-heinäkuu) on heinäkuu maksuton, jos lapsi on ennalta ilmoitetusti pois koko heinäkuun. Jos lapsi on ollut hoidossa vain osan toimintakautta ja lapsi on pois koko heinäkuun, peritään puolet kuukausimaksusta.

Päivähoidon irtisanomisaika on kuukausi.

->Hae päivähoitopaikkaa sähköisesti. Huom! Ei vaadi tunnistautumista

Mikäli sähköisen hakemuksen tekeminen ei onnistu,alla olevasta linkistä voi tulostaa paperisen hakemuksen:

Päivähoitohakemus (pdf)

Paperinen hakemus palautetaan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen, Puolalankatu 5 20100 Turku.

Lisätietoa: Päivähoidon palveluseteli

Päivähoitomaksut

Miska-talossa on tarjolla seuraavia hoitomuotoja:

  • alle 3-vuotiaan kokopäivähoito yli 16 päiväää kuukaudessa, josta vanhempien maksama päivähoitomaksu on 20-303 € (01.12.2018 alk.)
  • alle 3-vuotiaan kokopäivähoito enintään 16 päivää kuukaudessa, josta vanhempien maksama päivähoitomaksu on 20-232,25 € (01.12.2018 alk.)
  • yli 3-vuotiaan kokopäivähoito yli 16 päivää kuukaudessa, josta vanhempien maksama päivähoitomaksu on 20-303 € (01.12.2018 alk.)
  • yli 3-vuotiaan kokopäivähoito enintään 16 päivää kuukaudessa, josta vanhempien maksama päivähoitomaksu on 20-232,25 € (01.12.2018 alk.)
  • esiopetusta täydentävä päivähoito 20-203,95 € (01.12.2018 alk.)

Arvioi päivähoitomaksun määrää Maksulaskuri

Jos lapsi on ollut hoidossa koko toimintakauden, on heinäkuu maksuton, jos lapsi on pois hoidosta koko heinäkuun. Toimintakausi on edellisen vuoden elokuusta seuraavan vuoden heinäkuuhun. Päivähoitolaskut lähetetään vanhemmille sähköpostitse kuun vaihteessa. Tulotietojen muutokset voi tehdä sähköisesti.

Päivähoitopaikan irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanominen tehdään kirjallisesti.

Lomakkeita:

Asiakasmaksut Suomen laissa: