Miska-talo on Turun keskustassa sijaitseva suomalais-venäläinen päiväkoti. Miska-talo antaa kielipainotteista varhaiskasvatusta 1,5-6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissamme annetaan myös suomenkielistä esiopetusta, venäjän kielen suihkutusta ja esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta.

Miksi valita Miska-talo?

  • Tarjoamme lapsille turvallisen ja kodikkaan ympäristön ja monipuolisen opetuksen, joka ottaa huomioon jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet. Pidämme tärkeänä ja vaalimme lapsen oman kieli- ja kulttuuritaustan säilyttämistä.

  • Päiväkodissamme lapset saavat kasvaa omina yksilöinä kaksikielisessä ympäristössä. Lapsille opetetaan, että kaikki kulttuurit ovat arvokkaita ja monimuotoisuus on elämämme rikkaus. Kieliä lapset oppivat erityisesti lorujen ja laulujen kautta, unohtamatta hauskoja leikkejä. Miska-talossa suomen ja venäjän kielet kulkevat rinnakkain.

Pääsiäisenä kaikki pääsevät istutuspuuhiin
lasten kanssa luetaan paljon suomen- ja venäjänkielisiä kirjoja.
  • Suomalais-venäläisen päiväkodin tehtävänä on opettaa suomenkielisille lapsille venäjän kieltä ja kulttuuria sekä turvata venäjänkielisten lasten äidinkielen kehitys ja säilyminen. Vahva äidinkieli on perusta kaiken ajattelun ja itsetunnon kehittymiselle, myös uuden kielen oppimiselle. Oman kotikielen turvaamisen lisäksi suomen kielen oppiminen on tärkeää.

  • Kulttuuriperinteet välittyvät lastenkirjallisuuden, lasten laulujen ja perinteisten venäläisten ja suomalaisten juhlien välityksellä.

  • Päiväkoti Miska-talon tärkein valtti on kiireettömyys. Meillä on pienet ryhmät ja jokainen lapsi saa halutessaan jakamatonta huomiota aikuiselta. Päiväkodin oma erityisopettaja auttaa ja tukee lapsia ja perheitä.

  • Päiväkodissamme siisteydestä huolehtii oma kokoaikainen siistijä ja kaikki ruoat valmistuu meidän omassa keittiössämme. Silloin tällöin lapset pääsevät auttamaan meidän taitavaa keittäjää Tanjaa leipomisessa tai salaatin tekemisessä.

Lapset piirtävät Suomen karttaa

Laita viestiä ja tule tutustumiskäynnille. Nähdään Miskassa!