Miska-taloon hakeminen

Miska-taloon haetaan tekemällä sähköinen hakemus Turun kaupungin sivuilla. Hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitoa. Jos hoidon tarve aiheutuu huoltajan äkillisestä työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta, paikkaa on haettava mahdollisimman pian.

Hakemusta täytettäessä tulee valita palveluseteli kohdassa ”valitse alue” ja sen jälkeen Miska-talo. Hoitopaikan saatuaan vanhemmille myönnetään palveluseteli. Vanhemmat ilmoittavat tulotietonsa sähköisesti Turun sivuilla. Tulotietojen perusteella kaupunki määrä palvelusetelin.
->Hae päivähoitopaikkaa sähköisesti. Huom! Ei vaadi tunnistautumista.

Päivähoitomaksuun vaikuttavat vanhempien tulot, lapsen hoitoaika ja palveusetelin suuruus. Palvelusetelin suuruun lapsen kotikaupunki määrittelee vanhempien tulojen perusteella.

Vanhempien omaosuus palvelusetelillä tällä hetkellä vaihtelee 20€ ja 308€ välillä.

Kokoaikainen varhaiskasvatus:
Vähintään 147t per kalenterikuukausi
Alle 3-v. 1299€
Yli 3-v. 860€
Vanhempien omaosuus 20€ – 308€

Osa-aikainen varhaiskasvatus:
Enintään 147t per kalenterikuukausi
Alle 3-v. 1169€
Yli 3-v. 774€
Vanhempien omaosuus 20€ – 265€

Enintään 116t per kalenterikuukausi
Alle 3-v. 974€
Yli 3-v. 645€
Vanhempien omaosuus 20€ – 207€

Enintään 84t per kalenterikuukausi
Alle 3-v. 779€
Yli 3-v. 516€
Vanhempien omaosuus 20€ – 164€

Viisivuotiaat saavat 20t maksutonta varhaiskasvatusta ja täydentävästä veloitetaan tarvittavien täydennystuntien perusteella, mutta enintään 121€.

Esikoululaiset saavat 20t maksutonta esiopetusta ja täydentävästä varhaiskasvatuksesta veloitetaan hoitotuntien perusteella:
Enintään 147t per kalenterikuukausi 774€
Enintään 116€ per kalenterikuukausi 645€
Enintään 84€ per kalenterikuukausi 516€
Vanhempien omaosuus 20€ – 265€.

Maksu peritään kahdeltatoista kuukaudelta vuodessa, mutta jos lapsi on ollut päivähoidossa koko toimintakauden (elo-heinäkuu) on heinäkuu maksuton, jos lapsi on ennalta ilmoitetusti pois koko heinäkuun. Jos lapsi on ollut hoidossa vain osan toimintakautta ja lapsi on pois koko heinäkuun, peritään puolet kuukausimaksusta.

Päivähoidon irtisanomisaika on yksi (1) kokonainen kalenterikuukausi.

->Hae päivähoitopaikkaa sähköisesti. Huom! Ei vaadi tunnistautumista.

Lisätietoa: Päivähoidon palveluseteli

Arvioi päivähoitomaksun määrää Maksulaskuri

Jos lapsi on ollut hoidossa koko toimintakauden, on heinäkuu maksuton, jos lapsi on pois hoidosta koko heinäkuun. Toimintakausi on edellisen vuoden elokuusta seuraavan vuoden heinäkuuhun. Päivähoitolaskut lähetetään vanhemmille sähköpostitse kuun vaihteessa. Tulotietojen muutokset voi tehdä sähköisesti.

Päivähoitopaikan irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanominen tehdään kirjallisesti.

Lomakkeita:

Asiakasmaksut Suomen laissa:


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/miskta/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277